Om Mia

Mia har en bakgrund inom konst och musik, vilket hon fortsätter med parallellt med den terapeutiska verksamheten. Målar och komponerar musik, skriver texter, sjunger och spelar piano.

Föddes 1947 i Jämtland. Började tidigt komponera, sjunga och måla redan i sexårs åldern.

I slutet av 60-talet bodde hon i Spanien, åkte sedan runt i Frankrike, Libanon, Afrika, målade och studerade konst bland annat hos mästaren Salvador Dalí. Första utställningen kom 1967.

Musik och konst har alltid levt i symbios hos Mia, att välja det ena framför det andra har varit uteslutet. Det handlar om att kommunicera, uttrycka sig och om det har gjorts genom en sång eller målning har varit sekundärt.

Kort efter hennes första kontakt med den professionella musikvärlden fick Lars Forsell intresse för Mias sånger. Han rekommenderade henne vidare och gav artistiskt stöd. Därpå medverkade hon i en mängd sammanhang, i kabaréer, TV och pianobarer.

Under 80-talet gav Mia ut tre skivor som alla rosades av kritiker. 2012 släppte hon en fjärde skiva i kombination med en bok om separation, Inte samma måne. 2016 släppte hon albumet Vi som älskat förut.

I en tid av stora förändringar där alla fasta punkter försvinner, religioner urholkas, familjerelationer upplöses är det viktigt att nå insikter om livet och sig själv. I slutändan har konsten alltid ytterst handlat om drömmen om en bättre verklighet. På så vis ledde Mias konstnärliga liv till att hon under senare år vidareutbildade sig till psykoterapeut.

För det handlar om att leva
Det handlar om att ge
Det handlar om att älska
Det handlar om att se.

(Från Mias låt Svart och vitt.)