Familjerådgivning

Välkomna till Familjerådgivning

Jag förstår att ni är behov av att inkalla en tredje part som kan vara er guide när relationen/familjen har problem eller befinner sig i en kris. Bra, då har ni kommit rätt!

Vi går in i relationer för att vi vill känna närhet och tillhörighet, för att få ge och ta emot kärlek. Att ha ett Du är det finaste som finns och det är också det som förenar människor på jorden. Vi behöver varandra, ”People, people who need people are the luckiest people in the world. Men det är samtidigt en av våra största utmaningar att klara av de hinder som en relation obönhörligt försätter oss i. Ibland blir det övermäktigt och då skall vi inte vänta med att söka hjälp!

Den metod jag använder mig av består av både psykodynamiska och kognitiva verktyg. Det säger kanske inte en lekman så mycket men om jag säger att vi måste förstå varför vi har utvecklat vissa beteenden som stökar till det  i våra relationer. Som tur är så går beteenden att förändra, då kommer det kognitiva in. Lära sig att bete sig annorlunda och tänka på ett annat sätt.

Även existenstiella tankar kan behövas beroende på den kris och de problem som presenteras, vi kanske hamnar i en stor sorg, eller tycker att vårt liv saknar mening? Avgörande är vad som fungerar  bäst och som passar just för er. Utifrån en lång och bred erfarenhet gällande både teori och praktik så vet jag att det är möjligt att gå från låsning till lösning.

Jag  erbjuder par- och familjesamtal, individualsamtal utifrån det behov som för stunden är aktuellt. Ibland kan både och vara det bästa. Ring, så ordnar jag en tid inom snar framtid, ofta är det möjligt inom samma vecka.

Familjerådgivningen är en del av vår sociala välfärd. Det betyder att det kan användas för att få hjälp inom rimliga ekonomiska ramar.

Inga journaler förs och arbetet sker under sträng sekretess.

Varför familjerådgivning?

Vi behöver hjälp för att få syn på våra destruktiva mönster. Hjälp att bena ut trasslet som i dagsläget hindrar oss att komma vidare. Ett steg i taget, ut ur återvändsgränden, och till något som i förlängningen blir ett växande istället för krympande.

Exempel på problem som kan vara aktuella:

 1. Vi kan inte kommunicera!
 2. Vardagen är ett enda stort måste! Orättvist, jag drar det tyngsta lasset!
 3. Hjälp, jag känner ingen lust längre!
 4. Panik, jag vill skiljas! (Se även min bok Inte samma måne.)
 5. Vad ska jag ta mig till? Jag har blivit förälskad i en annan!
 6. Våra tonårsbarn.
 7. Att vara styvförälder, mina och andras barn. Vi har olika syn på regler.
 8. Jag får ingen kontakt med mitt barn.
 9. Min partner har börjat missbruka:
  • alkohol/droger
  • sex/porr
  • träning
  • mat
  • shopping
  • spel
  • misshandel (fysisk/psykisk)
  • spel
  • relationer
  • arbete

Vad det än är man brottas med så tänk att intet är nytt under solen. Det finns alltid en väg om man väljer att möta situationen istället för att fly. Ingen flykt befriar.

Ta ansvar så skall ni upptäcka hur snabbt en situation kan vända, det förutsätter att ni är redo att gå in i en förändringsprocess. Det behöver ni hjälp med. Vissa problem och processer tar förstås längre tid, men finns det en vilja finns det en väg.

Samtalstid: 1,5 tim
Pris: 450 kr kontant/besök
Återbud: Minst 24 tim innan avtalad tid, annars debiteras kostnaden.

A Capella familjerådgivning

Mia Sandberg ingår i nätverket A Capella som erbjuder professionell hjälp vid samlevnadskonflikter inom par- och familjebehandling:

http://www.acapella.se/